کود دهی درختان و درختچه ها
درختان و درختچه ها سرمایه گذاری های زنده ای هستند که هر سال ارزش آنها افزایش می یابد بنابراین کود دهی به آن ها حائز اهمیت است. هنگامی که درختان کاشته می شوند، می توان انتظار داشت که با مراقبت مناسب، که ممکن است شامل آبیاری، کود دهی و هرس باشد، رشد کنند. همانطور که برخی از گیاهان مقاوم به خشکی ممکن است در طول دوره های خشک نیازی به آب نداشته باشند، درختان و درختچه های بالغی که در شرایط خاکی مساعد رشد می کنند ممکن است به کود کمی یا بدون کود نیاز داشته باشند.
کود اغلب به اشتباه درک می شود و مورد سوء استفاده قرار می گیرد. کود “غذا” نیست. گیاهان غذای خود را به شکل قند از طریق فتوسنتز تولید می کنند. مواد معدنی یا مواد مغذی تامین شده توسط کود، مواد مورد نیاز برای فتوسنتز و رشد را فراهم می کند. زمانی که مواد معدنی در خاک وجود نداشته باشد یا کم باشند، می توان کود به آن اضافه کرد.
در صورت انتخاب گیاهان ناسازگار یا ناسالم، کاشت بی دقتی یا آبیاری نادرست، کود را نباید یک درمان برای گیاهان بیمار در نظر گرفت.
[lwptoc min=”2″ depth=”6″ smoothScrollOffset=”250″ titleColor=”#3c9100″ linkColor=”#000000″ visitedLinkColor=”#148900″]
2 نکته هنگام کود دهی به درختان
(1) کود زمانی مفید است که به آن نیاز است.
(2) از کود به مقدار مناسب، در زمان مناسب و در مکان مناسب استفاده کنید.
بررسی نیاز به کود دهی
شرایط زیر را برای کمک به تصمیم گیری در مورد کود دادن به درختان و درختچه ها در نظر بگیرید:
.آزمایش خاک:
آزمایش خاک اسیدیته یا قلیائی (pH) خاک را به همراه سطوح مواد مغذی موجود تعیین می کند. بسته به نتایج، ممکن است نیاز به افزودن مواد مغذی برای جبران هر گونه کمبود در خاک داشته باشید.
.رشد:
برای نشانه های رشد ضعیف به درختچه ها و درختان نگاه کنید:
- برگ های کم رنگ (سبز کم رنگ تا زرد).
- اندازه برگ کوچکتر از حد معمول؛
- رنگ پاییزی درخت زودتر از آمدن فصل پاییز و ریزش برگ.
- کاهش رشد شاخه سالانه.
- ترک خوردگی شاخه یا شاخه.
این علائم رشد ضعیف همیشه به سطوح پایین مواد مغذی در خاک مربوط نمی شود و همچنین نباید تصور کنید که کودها می توانند این مشکلات را درمان کنند.
- خاک به شدت فشرده؛
- تنش های ناشی از حشرات،
- بیماری ها
- علف های هرز
- شرایط نامساعد جوی
می تواند این علائم را ایجاد کند.
.عصر کاشت:
کاربرد کود در سال های اولیه کاشت درختان و درختچههای پیوندی، میتواند باعث رشد بالای درختان شوند و به درختان جوان کمک کند فضای اختصاص داده شده خود را در چشم انداز پر کنند. کودهایی که آهسته مواد خود را آزاد (کند رهش) می کنند برای درختان و درختچه هایی که به تازگی کاشته شده اند مناسب هستند.
.مکان:
اگر در چمنی که به طور مرتب کود دهی می شود، درختچه ها یا درختان رشد کنند، نیازی به کود دادن جداگانه نیست. ریشه درختان و درختچه ها مقداری از کودهای وارد شده به چمن را جذب می کنند. با این حال، درختانی که در بسترهای کاشت رشد می کنند ممکن است نیاز به کود دهی داشته باشند، به خصوص در خاک های شنی با مواد آلی کم یا بدون مواد آلی.
مواد مغذی رایج
رایج ترین مواد مغذی مورد استفاده نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) هستند.
سایر مواد مغذی ضروری گیاهی که در مقادیر نسبتاً زیاد مورد استفاده قرار می گیرند، کلسیم، منیزیم و گوگرد هستند. استفاده از منیزیم و گوگرد معمولاً غیرضروری است.
ریزمغذی هایی مانند روی یا آهن به بسیاری از کودها اضافه می شوند. اگر درختچه یا درخت شما دارای کمبود ریز مغذی است، از کود حاوی ریزمغذی استفاده کنید.
نوع کود مورد استفاده
کود کامل مانند 16-4-8، 12-6-6 یا 12-4-8 به طور کلی توصیه می شود، مگر اینکه آزمایش خاک نشان دهد که فسفر و پتاسیم کافی است.
دو نوع کود در دسترس است:
1)سریع رهش
کود دهی درختان با کودهای سریع رهش یا محلول در آب نسبت به محصولات آهسته رهش که در مدت طولانی نیتروژن آزاد می کنند، ارزان تر هستند. با این حال، مواد مغذی موجود در یک کود سریع رهش ممکن است به سرعت در خاک نفوذ کند. در خاک های شنی و با زهکشی خوب، کود محلول ممکن است تنها پس از چند اینچ بارندگی یا آبیاری از سیستم ریشه عبور کند. در خاکهای رسی با بافت ریز، شستشو کندتر خواهد بود.
2)کند رهش
کود دهی درختان با کودهای با رهش آهسته یا کنترل شده در مقایسه با کودهای سریع رهش که نیتروژن آنها محلول در آب است و به راحتی در دسترس گیاهان است، دوره رهاسازی طولانی تری دارند. نیتروژن در کودهای آهسته رهش ممکن است با پوشش گوگرد یا شکلی مانند IBDU یا اوره فرمالدئید باشد. یک دوم یا بیشتر از مقدار کل نیتروژن در کودهای با رهش کنترل شده باید نیتروژن “نامحلول در آب” یا نیتروژن آهسته رهش باشد. برای درختچه ها و درختان تازه کاشته شده کودهای آهسته رهش انتخاب خوبی هستند. از آنجایی که مواد مغذی به آرامی آزاد می شوند، احتمال آسیب کود (“سوختن درخت”) و آلودگی آب کمتر است.
کودهای طبیعی مانند لجن فاضلاب کمپوست شده، کود گاوی یا مخلوط کودهای کامل، نیتروژن و سایر مواد مغذی را به آرامی تامین می کنند. مزیت این «تامین کنندگان مواد مغذی» طبیعی این است که مواد مغذی جزئی را فراهم میکنند – مواد معدنی مورد نیاز در مقادیر کم مانند آهن یا روی – که معمولاً در کودهای مصنوعی یافت نمیشوند. کودهای طبیعی نیز ساختار خاک را بهبود می بخشند.
عیب کودهای طبیعی این است که معمولاً غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم کمتر است. بنابراین، مقدار بیشتری از کود طبیعی باید استفاده شود تا همان مقدار مواد مغذی را که می توان با مقدار کمتری از منبع مواد مغذی شیمیایی به دست آورد، تهیه کرد.
روش های مصرف کود
گیاهان ممکن است به دو روش غیر مستقیم یا مستقیم بارور شوند. با هر دو روش، کود را به کل منطقه ریشه اعمال کنید. به دلیل غلظت بالای اکسیژن در نزدیکی سطح خاک، ریشه های اصلی تغذیه گیاه معمولاً در 10 تا 14 اینچ بالای خاک قرار دارند. کود را به سطح خاک بمالید. بارندگی یا آب آبیاری آن را به ریشه می رساند.
هر کود یا روش مصرفی که انتخاب می کنید، بلافاصله پس از کود دادن، آبیاری کنید تا کودهای موجود شسته شود و مواد مغذی حل شوند. بدون آبیاری یا بارندگی، مقداری از نیتروژن مصرفی ممکن است تبخیر شود و بدون اینکه برای گیاهان مفید باشد، در جو از بین برود.
کود دهی غیرمستقیم: بوته ها و درختانی که در چمن ها رشد می کنند به طور غیرمستقیم با کود دهی به چمن، کود دهی می شوند.
کود دهی مستقیم: ارزان ترین و موثرترین روش کود دهی مستقیم درختان و درختچه ها پخش است. با استفاده از یک پخش کننده مقدار تجویز شده کود را در کل منطقه ریشه پخش کنید. برای به دست آوردن بهترین پوشش، مقدار کل کود مصرفی را به نصف تقسیم کنید. نصف مقدار کل را در یک جهت و نصف دیگر را در جهت عمود بر جهت اول بمالید تا پوششی عالی داشته باشید. هنگام کود دهی بالای بوته ها و پوشش های زمینی، مطمئن شوید که برگ ها خشک هستند و از چنگک برگ یا جارو برای پاک کردن کود از روی برگ ها و پس از استفاده روی زمین استفاده کنید.
اگر خاک یک چمن فشرده شده است، خاک را هوادهی کنید، سپس کود دهید. آبیاری کود پس از آن، احتمال آسیب دیدن هر گونه پوشش زمینی یا علف های چمن را کاهش می دهد.
محلول پاشی راه حلی موقتی ارائه می دهد که کمبودهای موجود در برگ های موجود را کنترل می کند. با این حال، کود دادن به برگ ها دلیل واقعی کمبود عناصر ریز مغذی را که می تواند نتیجه PH نامناسب خاک باشد، درمان نمی کند. برای یافتن مشکل اساسی، به آزمایش خاک مراجعه کنید. اگر pH اصلاح نشود، محلول پاشی باید تکرار شود.
زمان مناسب کود دهی
زمانی که در گیاهان علائمی نمایان می شود که نشانگر نیاز آن ها به کود است و زمانی که می توانند به راحتی مواد مغذی کود را با ریشه خود جذب کنند، کود را بکار ببرید. زمان استفاده از کود را با رشد فعال ریشه و رطوبت کافی خاک همزمان کنید. درختان را باید در اوایل بهار کود داد و در صورتی که شرایط برای رشد گیاه مساعد باشد (یعنی دمای مناسب و رطوبت خاک) می توان در اوایل تابستان کود دهی سبک انجام داد. از کود دهی درختان و درختچه های تحت فشار خشکی در ماه های تابستان خودداری کنید. اگر آب در دسترس نیست، به هیچ وجه کود ندهید زیرا گیاهان قادر به جذب مواد مغذی نیستند.
مقاله کود دهی به گیاهان آپارتمانی
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله دیگر ما که در راستای کود دهی به گیاهان آپارتمانی می باشد را مطالعه نمایید.
ارتباط با ما
جهت هر گونه سوال از طریق چت آنلاین کلبه کشاورز با ما در ارتباط باشید و راه راه ها ارتباطی ما را فراموش نکنید.