کود, مجله آموزشی

تولید کود شیمیایی چگونه است؟ مرحله به مرحله تولید کود شیمیایی

نحوه تولید کود شیمیایی فروش انواع کود کشاورزی اهواز

نحوه تولید کود شیمیایی

کود و تولید کود برای کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است. در کل کود ماده ای است که برای بهبود رشد و عملکرد گیاهان به خاک اضافه می شود. اولین بار توسط کشاورزان باستانی استفاده شد.

فناوری کود به طور قابل توجهی با کشف نیازهای شیمیایی گیاهان در حال رشد، توسعه یافت. کودهای شیمیایی مدرن عمدتاً از ترکیبات نیتروژن، فسفر و پتاسیم با مواد مغذی ثانویه تشکیل شده‌اند. استفاده از کودهای شیمیایی به طور قابل توجهی کیفیت و کمیت مواد غذایی موجود را بهبود بخشیده است، اگرچه استفاده طولانی مدت از آنها توسط کارشناسان محیط زیست مورد بحث است.

مقاله بهترین کود شیمیایی را برای شناخت بیشتر و افزایش اطلاعاتتون به شما معرفی می کنم.

زمینه‌ای باب کودها که برای تولید کود باید بدانید

مانند همه موجودات زنده، گیاهان نیز از سلول تشکیل شده اند. در درون این سلول ها واکنش های شیمیایی متابولیکی متعددی رخ می دهد که مسئول رشد و تولید مثل هستند. از آنجایی که گیاهان مانند حیوانات غذا نمی خورند، برای تامین مواد شیمیایی اولیه برای این واکنش های متابولیکی به مواد مغذی موجود در خاک وابسته هستند. عرضه این اجزا در خاک محدود است و با برداشت گیاهان، کاهش می یابد و باعث کاهش کیفیت و عملکرد گیاهان می شود.

کودها جایگزین عناصری می شوند که با رشد گیاهان از خاک گرفته می شود. با این حال، آنها همچنین برای بهبود پتانسیل رشد خاک طراحی شده اند. کودها می توانند محیط رشد بهتری نسبت به خاک طبیعی ایجاد کنند. آنها همچنین می توانند متناسب با نوع محصولی که در حال رشد است طراحی شوند. به طور معمول، کودها از ترکیبات NPK یعنی نیتروژن، فسفر و پتاسیم تشکیل شده اند. آنها همچنین حاوی عناصر کمیاب هستند که رشد گیاهان را بهبود می بخشد.

 

اجزای کودها

اجزای اولیه کودها مواد مغذی هستند که برای رشد گیاه حیاتی هستند.

گیاهان از نیتروژن در سنتز پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک و هورمون ها استفاده می کنند. هنگامی که گیاهان کمبود نیتروژن دارند، با کاهش رشد و زرد شدن برگها مشخص می شوند.

گیاهان همچنین به فسفر، جزء اسیدهای نوکلئیک، فسفولیپیدها و چندین پروتئین نیاز دارند. همچنین لازم است انرژی لازم برای هدایت واکنش های شیمیایی متابولیک فراهم شود. بدون فسفر کافی، رشد گیاه کاهش می یابد.

پتاسیم یکی دیگر از مواد اصلی است که گیاهان از خاک دریافت می کنند. در سنتز پروتئین و سایر فرآیندهای کلیدی گیاهی استفاده می شود. زرد شدن، لکه‌های بافت مرده، ساقه‌ها و ریشه‌های ضعیف همگی نشان‌دهنده کمبود پتاسیم کافی در گیاهان هستند.

کلسیم، منیزیم و گوگرد نیز از مواد مهم در رشد گیاهان هستند. آنها فقط در مقادیر کم در کودها گنجانده می شوند، با این حال، بیشتر خاک ها به طور طبیعی حاوی مقدار کافی از این اجزا هستند.

سایر مواد در مقادیر نسبتاً کم برای رشد گیاه مورد نیاز است. این ریز مغذی ها عبارتند از آهن، کلر، مس، منگنز، روی، مولیبدن و بور که در واکنش های آنزیمی عمل می کنند. در حالی که این ترکیبات برای رشد اهمیت کمتری ندارند ولی بدون آنها گیاهان ممکن است بمیرند.

نحوه تامین مواد جهت تولید کود

بسیاری از مواد مختلف برای تامین مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای یک کود موثر استفاده می شود. این ترکیبات را می توان استخراج کرد یا از منابع طبیعی جدا کرد. به عنوان مثال:

  • نیترات سدیم
  • جلبک دریایی
  • استخوان
  • گوانو
  • پتاس
  • سنگ فسفات

این ترکیبات را می توان به صورت شیمیایی از مواد اولیه نیز سنتز کرد. اینها شامل مواردی مانند آمونیاک، اوره، اسید نیتریک و فسفات آمونیوم است. از آنجایی که این ترکیبات در چندین حالت فیزیکی وجود دارند، کودها را می توان به صورت جامد، مایع یا دوغاب فروخت.

تاریخچه نیاز به کود

فرآیند افزودن مواد به خاک برای بهبود ظرفیت رشد آن در روزهای اولیه کشاورزی توسعه یافت. کشاورزان قدیم می دانستند که اولین محصول در یک قطعه زمین بسیار بهتر از سال های بعد است. این امر باعث شد که آنها به مناطق جدید و بدون کشت نقل مکان کنند که دوباره همان الگوی کاهش عملکرد را در طول زمان نشان داد. در نهایت مشخص شد که رشد گیاهان در یک قطعه زمین را می توان با پخش کود حیوانی در سراسر خاک بهبود بخشید.

با گذشت زمان، فن آوری کود بیشتر اصلاح شد. مواد جدیدی کشف شد که رشد گیاهان را بهبود بخشید. معروف است که مصری ها خاکستر حاصل از علف های هرز سوخته را به خاک اضافه می کردند. نوشته‌های یونان و روم باستان نشان می‌دهد که از فضولات حیوانات مختلف بسته به نوع خاک یا گیاه رشد یافته استفاده می‌شده است. همچنین در آن زمان مشخص شد که رشد گیاهان حبوبات در کرت ها قبل از کشت گندم مفید است. انواع دیگر مواد اضافه شده شامل صدف های دریایی، خاک رس، ضایعات گیاهی، ضایعات حاصل از فرآیندهای مختلف تولید و سایر زباله های مختلف است.

صنعت تولید کود های شیمیای پس از جنگ جهانی اول رشد قابل توجهی را تجربه کرد. زمانی که تأسیساتی که آمونیاک و نیترات های مصنوعی برای مواد منفجره تولید می کردند به تولید کود های مبتنی بر نیتروژن تبدیل شدند.

مواد خام جهت تولید کود

کودهای ذکر شده در اینجا کودهای مرکب هستند که از کودهای اولیه و مواد مغذی ثانویه تشکیل شده اند. مواد خام به شکل جامد را می توان به صورت فله ای هزاران تنی، در بشکه های فلزی و ظروف کیسه ای در اختیار تولیدکنندگان کود قرار داد.

کودهای اولیه شامل موادی هستند که از نیتروژن، فسفر و پتاسیم به دست می آیند. برای تولید این ترکیبات از مواد اولیه مختلفی استفاده می شود.

  • آمونیاک به عنوان منبع نیتروژن در کود استفاده می شود.(یکی از روش های تولید کود شیمیایی نیاز به استفاده از گاز طبیعی و هوا دارد).
  • جزء فسفر با استفاده از گوگرد، زغال سنگ و سنگ فسفات ساخته می شود.
  • منبع پتاسیم از کلرید پتاسیم، یکی از اجزای اصلی پتاس به دست می آید.
  • کلسیم از سنگ آهک به دست می آید که حاوی کربنات کلسیم، سولفات کلسیم و کربنات کلسیم منیزیم است.
  • منبع منیزیم در کودها از دولومیت به دست می آید.
  • گوگرد ماده دیگری است که استخراج می شود و به کودها اضافه می شود.
  • آهن از سولفات آهن
  • مس و مولیبدن از اکسید مولیبدن.

فرآیند تولید کود

کارخانه های کاملا یکپارچه برای تولید کود ها طراحی شده اند. بسته به ترکیب واقعی محصول نهایی، فرآیند تولید از تولید کننده ای به تولید کننده دیگر متفاوت خواهد بود.

گام به گام تولید کود شیمیایی:

1) تولید جزء کود نیتروژن

گام 1) آمونیاک یکی از اجزای کود نیتروژنی است که می تواند از مواد خام گران قیمت سنتز شود. از آنجایی که نیتروژن بخش قابل توجهی از جو زمین را تشکیل می دهد، فرآیندی برای تولید آمونیاک از هوا ایجاد شد. در این فرآیند، گاز طبیعی و بخار به یک ظرف بزرگ پمپ می شود. سپس هوا به داخل سیستم پمپ می شود و با سوزاندن گاز طبیعی و بخار اکسیژن خارج می شود. در درجه اول نیتروژن، هیدروژن و دی اکسید کربن را به جا می گذارد. دی اکسید کربن حذف شده و با وارد کردن جریان الکتریکی به سیستم آمونیاک تولید می شود. کاتالیزورهایی مانند مگنتیت (Fe 3 O 4 ) برای بهبود سرعت و کارایی سنتز آمونیاک استفاده می شود. هر گونه ناخالصی از آمونیاک حذف می شود و تا زمان پردازش بیشتر در مخازن ذخیره می شود.

گام 2) در حالی که خود آمونیاک گاهی اوقات به عنوان کود استفاده می شود، اغلب برای سهولت کار به مواد دیگر تبدیل می شود. اسید نیتریک ابتدا با مخلوط کردن آمونیاک و هوا در یک مخزن تولید می شود. در حضور یک کاتالیزور، واکنشی رخ می دهد که آمونیاک را به اکسید نیتریک تبدیل می کند. اکسید نیتریک بیشتر در حضور آب واکنش داده و اسید نیتریک تولید می کند.

گام 3) اسید نیتریک و آمونیاک برای ساخت نیترات آمونیوم استفاده می شود. این ماده جزء کود خوبی است زیرا دارای غلظت بالایی از نیتروژن است. این دو ماده در یک مخزن با هم مخلوط می شوند و یک واکنش خنثی سازی رخ می دهد و نیترات آمونیوم تولید می کند. سپس این ماده را می توان تا زمانی که آماده دانه بندی و مخلوط شدن با سایر اجزای کود ذخیره شود.

2) جزء کود فسفر

گام 4) برای جداسازی فسفر از سنگ فسفات، آن را با اسید سولفوریک تصفیه می کنند و اسید فسفریک تولید می کنند. برخی از این مواد بیشتر با اسید سولفوریک و اسید نیتریک واکنش داده و یک سوپر فسفات سه گانه، یک منبع عالی از فسفر به شکل جامد، تولید می کنند.

گام 5) مقداری از اسید فسفریک نیز در یک مخزن جداگانه با آمونیاک واکنش نشان می دهد. این واکنش منجر به تولید فسفات آمونیوم، یکی دیگر از کود های اولیه خوب می شود.

3) جزء کود پتاسیم

گام 6) کلرید پتاسیم معمولاً به صورت عمده به تولیدکنندگان کود عرضه می شود. سازنده با دانه بندی آن را به شکل قابل استفاده تری تبدیل می کند. این امر باعث می شود در مرحله بعد مخلوط شدن با سایر اجزای کود را آسان تر کند.

4) دانه بندی و مخلوط کردن

گام 7) برای تولید کود در قابل استفاده ترین شکل، هر یک از ترکیبات مختلف، نیترات آمونیوم، کلرید پتاسیم، فسفات آمونیوم و سوپر فسفات تریپل را دانه بندی کرده و با هم مخلوط می کنند. یکی از روش های دانه بندی شامل قرار دادن مواد جامد در یک دستگاه چرخان است که دارای یک محور شیبدار است. با چرخش دستگاه، قطعات کود جامد شکل‌های کروی کوچکی به خود می‌گیرند. آنها از صفحه ای عبور می کنند که ذرات با اندازه مناسب را جدا می کند. سپس پوششی از گرد و غبار بی اثر روی ذرات اعمال می شود و هر یک را مجزا نگه می دارد و از حفظ رطوبت جلوگیری می کند. در نهایت، ذرات خشک می شوند و فرآیند دانه بندی کامل می شود.

گام 8) انواع مختلف ذرات به نسبت مناسب با هم مخلوط می شوند تا کود مرکب تولید شود. اختلاط در یک دستگاه اختلاط بزرگ انجام می شود که تعداد دور خاصی را می چرخاند تا بهترین مخلوط ممکن را تولید کند. پس از اختلاط، کود بر روی یک تسمه نقاله تخلیه می شود که آن را به دستگاه کیسه گیری منتقل می کند.

5) بسته بندی و عرضه

گام 9) کودها معمولاً در کیسه های بزرگ به کشاورزان عرضه می شوند. برای پر کردن این کیسه ها، ابتدا کود را در یک قیف بزرگ تحویل می دهند. مقدار مناسبی از قیف در کیسه ای آزاد می شود که توسط یک دستگاه گیره باز نگه داشته می شود. کیسه روی یک سطح لرزان قرار دارد که امکان بسته بندی بهتر را فراهم می کند. هنگامی که پر کردن کامل شد، کیسه به صورت عمودی به دستگاهی منتقل می شود که آن را بسته می کند. سپس کیسه به پالت ساز منتقل می شود که کیسه های متعددی را روی هم می چیند و آنها را برای ارسال به توزیع کنندگان و در نهایت به کشاورزان آماده می کند.

6) کنترل کیفیت

برای اطمینان از کیفیت کود تولید شده، تولیدکنندگان محصول را در هر مرحله از تولید نظارت می کنند. مواد خام و محصولات نهایی همگی تحت آزمایش‌های فیزیکی و شیمیایی قرار می‌گیرند تا نشان دهند که آن‌ها با مشخصات تولید کود مورد نظر مطابقت دارند. برخی از ویژگی هایی که مورد آزمایش قرار می گیرند عبارتند از pH، ظاهر، چگالی و نقطه ذوب. از آنجایی که تولید کود تحت نظارت دولتی است، آزمایش‌های آنالیز ترکیب بر روی نمونه‌ها برای تعیین محتوای نیتروژن کل، محتوای فسفات و سایر عناصر مؤثر بر ترکیب شیمیایی انجام می‌شود. آزمایش های مختلف دیگری نیز بسته به ماهیت خاص ترکیب کود انجام می شود.

محصولات

قرص کود 36-12-12/ رشد سریعتر و گیاهی سرسبز تر + خرید آسان

کود مایع اسپارتان (ESPARTAN) حاوی هیومیک اسید(حجم 30 سی سی)+خرید

https://kolbekeshavarz.com/product/%da%a9%d9%88%d8%af-%da%86%db%8c%d8%aa%d8%a7-%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b9-40-%d8%af%d8%b1%d8%b5%d8%af/

ارتباط با ما

جهت هر گانه سوال و مشورت راه های ارتباطی ما را فراموش نکنید.

4 دیدگاه در “تولید کود شیمیایی چگونه است؟ مرحله به مرحله تولید کود شیمیایی

  1. مهدی امینی گفت:

    ممنون از پست بسیار آموزندتون خیلی عالی بود

    1. مسعود عطار گفت:

      با تشکر از توجه شما . خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده

  2. علی گفت:

    تشکر میکنم اطلاعات زیادی کسب کردم فقط راجب اوره توضیح ندادین که از چی درست میشه

  3. kamran گفت:

    سلام مطلبوتون مفید بود اما برای درست کردن محصول ما دقیقا باید از کجا شروع کنیم؟ یعنی اگر بخوایم خودمون تولید کننده باشیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید و یا شماره ای یا ای دی قرار بدید برای جزئیات

    ممنون و سپاس از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *