کود ارگانیک چیست؟ ما می توانیم آن را تولید کنیم؟!!
کود تامین کننده ی مواد مغذی مورد نیاز گیاهان برای رشد و باروری است. کود انواع مختلفی دارد. در مقاله قبل به طور کامل راجب انواع کود و خواص آن ها صحبت کردیم(مطالعه مقاله انواع کود). در این مقاله خواهیم آموخت که کود ارگانیک چیست و با انواع کود های ارگانیک آشنا خواهیم شد. پس همراه من باشید.
[lwptoc depth=”3″ title=”آنچه در این مطلب خواهید خواند” smoothScrollOffset=”250″ titleColor=”#2f9600″ linkColor=”#000000″]
کود ارگانیک (دوست محیط زیست)
کود ارگانیک یا همان کود آلی بر خلاف کود های مصنوعی از مواد آلی و منبع ارگانیک مانند گیاهان ، یا منابع حیوانی و … تهیه می شوند. کود های ارگانیک به آرامی و اثر گذاشتن عوامل جانبی مثل موجودات زنده و فرایند های بیولوژیکی تجزیه می شوند تا گیاهان مواد مغذی را به دست آورند. بنابراین کود های ارگانیک (آلی) سازگار با محیط زیست هستند و به همین دلیل در کشاورزی کود ارگانیک و سالم ترجیح داده می شود. کشاورزی ارگانیک می تواند باروری طبیعی خاکی که آسیب دیده است را بازیابی کند، که این امر بهره وری محصول برای تغذیه جمعیتی که روز به روز در حال افزایش است را افزایش می دهد. در نتیجه کشاورزی ارگانیک تاثیرات طولانی مدت بر حاصل خیزی خاک دارد.
نمونه های اصلی کودهای آلی شامل عصاره ماهی ، ضایعات گیاهی حاصل از کشاورزی ، ضایعات حیوانی ، لجن فاضلاب تصفیه شده و ذغال سنگ نارس است. اکنون نیاز است که دقیق تر انواع کودهای ارگانیک را بشناسیم:
انواع مختلف کودهای ارگانیک (آلی)
کودهای ارگانیک با توجه به منابع گوناگون راه های مختلفی بدست می آیند که هر کدام خواص و ویژگی ها مخصوص خود را دارند. در ادامه 11 نوع کود ارگانیک را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
1) کود دامی
کود دامی یکی از انواع کودهای آلی (ارگانیک) است که در باغ ها و زراعت استفاده می شود. کود دامی از ضایعات گوسفند ، اسب ، طیور و گاو به دست می آید. فرآیند و تولید کود دامی بسیار ساده است زیرا این کود اساساً از فضولات دامی با مقداری مواد بستر تشکیل شده است. کود دامی نیز به عنوان کود “کامل” نامیده می شود زیرا دارای مواد آلی زیادی است. با این حال ، کود دامی دارای غلظت بسیار کمی از مواد مغذی است ، پس این کود بیشتر با این عنوان که ارگانیک است ارزشمند شده است.کود دامی بطور مستقیم نباید استفاده شود و این کود باید کامپوست شود یا به درستی آماده شود زیرا استفاده از کود تازه تأثیر سوزاننده ای روی گیاهان دارد.
2) کود استخوانی
کود استخوانی از استخوان های کاملا خورد و آسیاب شده بدست می آید. استخوان حیواناتی که از کشتارگاه ها به دست می آید. این کود منبع حیاتی کلسیم است و تا 15 درصد فسفات دارد. استفاده از کود استخوانی به عنوان کود آلی برای تحریک گلدهی و رشد ریشه های قوی است. این کود بیشتر برای بارور کردن پیاز گل ها و درختان میوه استفاده می شود.
3) کود خون
یکی دیگر از انواع کود های ارگانیک کود خون است که به خون خشک و پودر شده حیوانات گفته می شود. کود خون از کشتارگاه ها به ویژه کشتارگاه های گاو بدست می آید. کود خون معمولاً به دلیل غنی بودن مواد مغذی نیتروژن به عنوان کود ارگانیک یا آلی استفاده می شود. کود خون یک کود آلی خوب برای رشد برگ های سبز است. از کود خون باید کم استفاده شود زیرا استفاده بیش از حد از آن می تواند موجب سوزاندن ریشه گیاه شود.
4) کمپوست
کمپوست کودی است که از تجزیه و بازیافت مواد ارگانیک بدست می آید.
5) ورمی کمپوست
این کود از تجزیه مواد ارگانیک (آلی) با استفاده از فعالیت گونه های مختلف کرم ها (کرم خاکی) ، برای ایجاد مخلوطی ناهمگن از تجزیه ضایعات مواد غذایی به دست می آید. این کود غنی از ویتامین ها و مواد لازم برای رشد گیاه می باشد. در واقع این کود از دستگاه گوارش کرم حاصل می شود.
6) کود صدف
این کود ارگانیک همانطور که از نامش پیداست از پوسته های خراب شده یا استخوان های صدف و خرچنگ، فرآوری و تولید می شود. درست مانند پودر استخوان ، کود آلی صدف سرشار از کلسیم است و مقدار قابل توجهی فسفر همراه با سایر مواد معدنی کمیاب دارد. این بدان معنی است که به تحریک گلدهی و رشد ریشه های قوی کمک می کند. علاوه بر این ، دارای کیتین است که باعث رشد ارگانیسم هایی می شود که از آفات مخرب کرم جلوگیری می کند.
7) کود ارگانیک مرغی
کود مرغی از فضولات مرغ بدست می آید . کود مرغ دارای مقادیر بالای نیتروژن و پتاسیم و فسفر است و سطح بالایی از املاح معدنی را داراست. کود مرغ ارزش به نسبت بالاتری از کود گاوی دارد. این کود موجب افزایش قدرت رویش گیاهان می شود و همچنین فعالیت میکرو ارگانیسم های مفید در خاک را بالا می برد.
8) کود ارگانیک خفاش گوانو
کود خفاش گوانو به فضولات انباشته خفاش های غار نشین گفته می شود. مواد مغذی موجود در گوانو آن را به منبع بسیار خوبی از کود آلی تبدیل می کند. سرشار از فسفر محلول ، نیتروژن ، پتاسیم و عناصر کمیاب است که برای رشد گیاه مهم هستند. از آنجا که پودری است ، می توان به راحتی از آن استفاده کرد.
9) امولسیون ماهی یک کود ارگانیک
امولسیون ماهی یک کود آلی (ارگانیک) است که در کشت گیاهان استفاده می شود و با تجزیه ترکیبی از ماهی های پودر شده ، بدست می آید. این کود دارای مقدار زیادی کلسیم و مقدار قابل توجهی فسفر به همراه سایر مواد معدنی کمیاب است. بنابراین در تحریک گلدهی گیاهان و رشد ریشه های قوی اهمیت دارد. درست مانند کود دامی و پودر خون ، باید مصرف آن را مدیریت کرد زیرا تأثیر سوزاننده ای روی ریشه گیاه دارد.
10) ماسه سبز
این کود یک ماسه سنگ سبز زیتونی است که حاوی گلوکونیت می باشد. ماسه سبز چون حاوی سیلیکات پتاسیم آهن می باشد، معروف است. ماسه سبز ناشی از رسوبات دریایی است. سرشار از پتاسیم ، آهن و سایر ریزمغذی های دیگر است. این گیاه به تحریک گلدهی و میوه دهی در درختان میوه کمک می کند.
11) سنگ فسفات
سنگ فسفات سنگی است که از آهک فسفات یا کلسیم تشکیل شده است و می توان با آسیاب کردن آن را به ذرات کوچکتر یا پودری تبدیل کرد که می توان به عنوان کود آلی و ارگانیک مورد استفاده قرار گیرد. سنگ فسفات از تجمع ضایعات حیوانی از طریق رسوب و تراکم حاصل می شود. سنگ فسفات دارای بیش از 30 درصد فسفات به همراه غلظت بالای ریز مغذی ها است. این کود مفیدی است زیرا شسته نمی شود و تا زمانی که جذب ریشه های گیاه نشود در حالت اولیه باقی می ماند و در نتیجه موجب رشد سالم گیاه می شود.
سخن پایانی
به انتهای این مقاله رسیدیم و با هم انواع کود های ارگانیک را بررسی کرد. جالب است بدانید که امروزه علاقه به کشاورزی ارگانیک به عنوان یک شیوه کشاورزی پایدار در سرار جهان در حال افزایش است. پس به این نتیجه می رسیم که استفاده از کود های ارگانیک از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار هستند.
فروشگاه محصولات و تجهیزات کشاورزی کلبه کشاورز اهواز با سال ها سابقه فعالیت در این صنف آسودگی خاطر شما را از کیفیت محصولات ارائه شده تضمین می کند . برای خرید انواع کودهای شیمیایی و ارگانیک برای گیاهان آپارتمانی و یا باغچه های خود به صفحه فروش کودهای کلبه کشاورز مراجعه فرمایید!
کپی با ذکر منبع به صورت لینک آزاد!
کلمات کلیدی : خرید محصولات کشاورزی اهواز – خرید کود برای گیاهان آپارتمانی – انواع کودها – کود کشاورزی اهواز – خرید کود ارگانیک