کود, مجله آموزشی

ترکیبات کود شیمیایی + عناصر و مواد مغذی سازنده این ترکیبات

ترکیبات کود شیمیایی - کلبه کشاورز اهواز

کود شیمیایی از چه ترکیبات و موادی ساخته شده؟

در واقع با توجه به نیاز گیاه می توان از ترکیبات مختلفی از کود های شیمیایی استفاده کرد. کشاورزان ممکن است ترکیبی از کود های تک مغذی را انتخاب کنند یا از کودی استفاده کنند که چندین ماده مغذی را به همراه دارد.

[lwptoc title=”محتوا” smoothScrollOffset=”250″ titleColor=”#056600″ linkColor=”#000000″ visitedLinkColor=”#1b6000″]

ترکیبات کود شیمیایی چیست؟

کود های شیمیایی حاوی تمام مواد مغذی هستند. این موضوع بستگی به ترکیبات کیسه کودی دارد که تهیه میکنید. عناصر مختلفی در ترکیبات کود شیمیایی ممکن است وجود داشته باشد. عناصری چون:

  1. نیتروژن
  2. فسفر
  3. پتاسیم
  4. روی
  5. منگنز
  6. مس
  7. آهن
  8. کلسیم
  9. بور
  10. منیزیم
  11. مولیبدن
  12. ازت
  13. گوگرد

شکل کود های تولید شده توسط عناصر کمیاب یا ماکرو عناصر فوق می تواند مایع، پودر یا گرانول باشد.

تهیه کودهای شیمیایی

تولید کود های شیمیایی چندان پیچیده نیست. کود های شیمیایی سالم و مورد استفاده برای تولید گیاه سالم، نیاز به فرمول سالم دارد. به همین دلیل مواد اولیه مورد استفاده، ممکن است نیاز به بررسی فرمول برای تعیین مقدار باشد. روش‌ های زیادی برای ساخت این کود ها استفاده می‌شود که فرآیندهای تولید خاص با توجه به اجزای اصلی موجود و محتوای مواد مغذی مورد نظر محصول تعیین می‌شود.

کود های مبتنی بر افزایش با افزودن مکرر یک لایه نازک از دوغاب مواد مغذی ساخته می شوند که به طور مداوم خشک می شود و چندین لایه ایجاد می شود تا به اندازه گرانول مورد نظر برسد.

NPK: ترکیبات مهم کود شیمیایی

کود از سه ماده مغذی تشکیل شده است که نسبت آنها بسته به نوع کود متفاوت است. این سه ماده مغذی در قسمت جلویی کیسه به نسبت درصد ذکر شده است. نیتروژن، فسفر و پتاسیم مهمترین اجزای کود ها را تشکیل می دهند و همگی در یک کود کامل گنجانده می شوند.

کود های شیمیایی مدرن شامل یک یا چند عنصر از سه عنصر مهم در تغذیه گیاه هستند: نیتروژن، فسفر و پتاسیم.

عناصر گوگرد، منیزیم و کلسیم در درجه دوم اهمیت قرار دارند.

عناصر تشکیل دهنده NPK

1) نیتروژن (N)

نیتروژن اولین عدد در نسبت روی کیسه است. نیتروژن برای سبز شدن برگ های گیاهان شما و رشد آنها حیاتی است. برخی از گیاهانی که “تغذیه دهنده های سنگین” در نظر گرفته می شوند ممکن است به کود با نسبت بیشتری از نیتروژن نیاز داشته باشند. استفاده از کود هایی با درصد بیشتری از نیتروژن نسبت به سایر مواد مغذی در طول جهش رشد بهاری توصیه می شود.

2) فسفر (P)

رشد ریشه، دانه و گل گیاه بستگی به این دارد که فسفر کافی دریافت کند. در صد دوم بر روی بسته بندی کود در واقع نشان دهنده دصد فسفر می باشد. یک کود با فسفر و پتاسیم بیشتر از نیتروژن می تواند به بسترهای کاشت جدید برای رشد ریشه سالم کمک کند.

3) پتاسیم (K)

گیاهان میوه و سبزی برای رشد قسمت های خوراکی خود به پتاسیم نیاز دارند. پتاسیم همچنین به گیاهان کمک می کند تا در برابر بیماری مقاومت کنند. برای تعیین میزان پتاسیمی که به طور طبیعی در خاک وجود دارد، خاک خود را آزمایش کنید. به عنوان مثال، شهری دارای مقادیر کافی پتاسیم به طور طبیعی در خاک است، و اگر در آنجا زندگی می کنید، ممکن است نیازی به مکمل های اضافی نداشته باشید.

نمونه کودهای شیمیایی

نمونه هایی از کود های شیمیایی عبارتند از:

  • سولفات آمونیوم
  • فسفات آمونیوم
  • نیترات آمونیوم
  • اوره
  • کلرید آمونیوم
  • و…

کود های ناقص فقط یک یا دو مورد از مواد مغذی اصلی و مورد نیاز گیاه را دارند. نوع کودی که در باغ خود استفاده می کنید به گیاهانی که می روید و نیازهای غذایی خاص آنها بستگی دارد.

 

ترکیبات کود شیمیایی در مقابل کود ارگانیک

دو نوع ماده وجود دارد که ممکن است برای تولید کود استفاده شود. کود های شیمیایی از مواد معدنی ساخته می شوند و اغلب غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم بالاتری نسبت به کود های آلی دارند. نقطه ضعف کود های شیمیایی این است که می توانید بیش از حد از آنها استفاده کنید و گیاهانی را که می خواهید به آنها کمک کنید، باعث مرگشان شوید. کود های آلی حاوی سطوح پایین نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند، اما به احتمال زیاد گیاهان شما را نمی سوزانند و همچنین ریز مغذی ها یا سایر مواد مغذی مانند کلسیم را به خاک می افزایند.

سخن پایانی

با مطالعه این مقاله متوجه شدید که ترکیبات کود شیمیایی بسته به نیاز خاک و گیاه ما متفاوت است. در این مقاله با انواع عناصر تشکیل دهنده یک کود آشنا شدید. جهت آشنایی با کود های مختلف پیشنهاد می کنم مقاله انواع کود را مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *